Betting på svensk fotboll

Betting på svensk fotboll – Spela på laget i ditt hjärta

Även om svensk fotboll kanske inte håller någon enorm nivå ur ett internationellt perspektiv är sporten fortfarande den största i vårt avlånga land. Detta återspeglas också hos svenska spelbolag där det finns ett bra utbud att upptäcka av svensk fotboll. Tittar vi på internationella bookmakers är bevakningen av Allsvenskan och svensk fotboll inte lika stor utan där är det istället Premier League, Serie A och La Liga där flest marknader finns tillgängliga. Nedan finns det ett gäng spelbolag som har riktigt bra utbud av svensk idrott generellt och framförallt fotboll.

Betting på svensk fotboll

Allsvenskan är Sveriges högsta liga

Det är Allsvenskan som är Sveriges bästa fotbollsliga och det råder en enorm passion i vårt avlånga land. Även om Allsvenskan inte är rankad bland toppligorna i Europa är läktarkulturen på den högsta nivån. 16 lag gör årligen upp om SM-guldet och att få lyfta Lennart Johanssons Pokal.

Det finns ett gäng storlag i Allsvenskan där Malmö FF är de som har flest meriter de senaste åren och den skånska klubben kan också titulera sig som Mesta Mästare då de har flest SM-guld. IFK Göteborg är tvåa på den listan men är inte längre ett topplag. Istället är det Stockholmslagen med Hammarby, AIK och Djurgården som varit med i toppen de senaste åren precis som IF Elfsborg och delvis IFK Norrköping.

Svenska Cupen har ökat sin status

Tidigare var Svenska Cupen en turnering som varken de svenska lagen eller fansen tog på särskilt stort allvar. Men idag ser det annorlunda ut sedan formatet gjorts om. Numera avgörs gruppspelet samt kvartsfinalen och semifinalen innan Allsvenskan drar igång. Därmed får de svenska lagen tävlingsmatcher innan seriespelet börjar och detta har lyft intresset markant.

Precis som på Allsvenskan finns det väldigt många marknader tillgängliga på Svenska Cupen. Därmed har du väldigt goda förutsättningar att hitta marknader såväl inför turneringens start samt på matcherna som avgörs i cupen. Det finns helt enkelt massor att upptäcka hos spelbolagen.

Superettan är den näst bästa ligan

Superettan är den liga som ligger under Allsvenskan. Serien skapades år 2000 efter att Division 1 uppgraderats. Varje säsong kommer de två lag som kommer etta och tvåa i serien att bli uppflyttade till Allsvenskan. Trean i Superettan får kvala i ett dubbelmöte mot trean från slutet i Allsvenskan. Detta brukar vara riktigt intensiva och underhållande matcher.

Superettan har höjt sin nivå de senare åren i takt med att klubbarna i serien har satsat mer. Detta märks också hos spelbolagen där det finns mycket att upptäcka för den som är sugen på betting. Du kan oddsa live på samtliga matcher precis som pre game betting.

Odds på svenska landslagen

När Sveriges landslag ska spela match finns det ännu fler alternativ i din betting. Sverige kvalar till VM och EM och även om vi missat en del mästerskap har vi också kvalificerat oss till en hel del turneringar. Sveriges landslag har lyckats ta sig till final i VM vilket inträffade 1958. Dessutom har det svenska landslaget två stycken brons där det senaste kom år 1994.

I EM har det inte gått lika bra. Sverige har tyvärr haft en vana att åka ur gruppspelet eller i den första utslagsmatchen. Det bästa resultatet vi har uppnått var i EM 1992 när det blev semifinal.

Du kan oddsa på samtliga landskamper precis som på all svensk klubbfotboll. Det finns massor av alternativ för dig som vill ha en spännande spelupplevelse med odds på svensk fotboll. Lägg dina långtidsspel inför den Allsvenska säsongen eller placera bets på matcherna live när de pågår. Du kommer alltid ha bra förutsättningar till en spännande upplevelse oavsett vilket hos de svenska bettingsidorna.