Betting på politik

Betting på politik – slå vad om nästa val

Betting på politik passar dig som inte är intresserad av sport men ändå gärna vill hålla på med betting. Alla kan tippa resultatet på politiska och samhällsviktiga händelser. Du behöver inte så mycket kunskap för att kunna bilda dig en uppfattning om vem som ska vinna nästa val. Som med all betting gäller det att hitta bästa politik odds för att få ut det mesta av ditt bet.

Hos oss hittar du några av de bästa svenska bettingsajterna. Vi väljer ut bettingbolag som erbjuder betting på sport, politik och andra stora händelser. Du hittar alltid bästa odds hos de spelsajter som vi listar här.

Snabbare bettingsida logo”  width=500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“NoAccountBet500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“ComeOn500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“Mr500 kr freebet
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“Leovegas500 kr gratisspel
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“Betsson500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“Betsafe500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »
“Nordicbet500 kr
18+ | Regler & villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se
Spela »

Betting på politik online

Att tippa och slå vad har en lång tradition i vårt samhälle. Det verkar ligga i vår natur att vilja tävla och gissa resultatet. Om man tidigare spelade om äran så är det idag den där stora vinsten av pengar som lockar. Nu finns chansen att du sätter det där tipset när du spelar på betting på politik online. Det finns många svenska spelbolag online som erbjuder bra politik odds till alla stora händelser. Du behöver bara hålla dig à jour om de senaste händelserna i Sverige och världen så har du snart hittat ditt nästa bet.

Betting på politik går ofta ut på att du bettar på vilket parti som får en viss procent i valet. För personval, som presidentvalet i USA, lägger du ett bet på vem du tror ska vinna presidentvalet. Just presidentvalet i USA finns öppet för betting hos de flesta större svenska spelsidor. Betting på politik kan också röra sig om att spela på resultatet i en folkomröstning. Folkomröstningar kan var både nationella och lokala.

Betting på politik

Betting på presidentvalet i USA

Den kanske största politiska händelsen som du kan tippa på är presidentvalet i USA. Detta beror på flera saker. Det är dels en stor händelse där resultatet påverkar hela världens politik. Det är ju trots allt den mäktigaste positionen i världen. Eftersom händelsen är bevakad av världspressen redan långt innan valet så går det att få tag på all nödvändig fakta om valet och de olika kandidaterna. Det är inte ovanligt att det redan ett par år innan valet börjar att rapporteras och presenteras valundersökningar. Sen är det helt enkelt lätt att tippa på detta val då det är två personer som står mot varandra. Då blir det enkelt att rösta på om den eller den personen ska vinna.

Odds för demokrater och republikaner

Det finns redan nu många bettingsajter som har presidentvalet i USA odds ute på sina hemsidor. Även om det i slutet av valet är endast två kandidater som står mot varandra så kan finns det än så länge spekulationer om vilka två det blir. I USA finns i stort sett endast två partier att rösta på. Republikanerna är det konservativa partiet på högerkanten och demokraterna är det parti som står lite mer till vänster, eller kanske mer likt våra liberala mittenpartier.

Betting på Michelle Obama som nästa president

Innan det faktiska presidentvalet ska varje parti välja sin egen presidentkandidat. Det här gör att du redan långt innan presidentvalet kan betta på antingen vilken kandidat de två partierna ska välja, och vilken som ska vinna hela presidentvalet. Innan de två kandidaterna är valda finns det ofta odds för en mängd olika personer. Du kan till exempel lägga ett bet med odds på 15,0 att Michelle Obama ska bli nästa president. Eller så kan du lägga ett bet med odds på 22,0 att Robert F Kennedy Jr ska bli USA:s nästa president.

Betting på EU-valet

Vart femte år är det val till Europaparlamentet, kallat EU-valet. Det är som huvudsak våra riksdagspartier som ställer upp i det valet. Från Sverige väljer vi ut 20 ledamöter som ska representera oss i parlamentet. Europaparlamentet fungerar lite som vår riksdag, de beslutar gemensamt om vad som ska ske inom den Europeiska Unionen. Du kan hitta EU-valet odds hos flera svenska spelsajter.

Betting på riksdagsvalet i Sverige

Vart fjärde år är det val till riksdagen i Sverige. Då väljer svenska folket ut hur många mandat varje parti ska få. Det vill säga hur många representanter från deras parti som ska få en av de 349 platserna. En plats betyder en röst när det ska röstas i riksdagen. Flest platser betyder att de kan få igenom den politik som partiet för. Idag är det ovanligt att ett enda parti får egen majoritet. Dock så hade det Socialdemokratiska partiet egen majoritet flera gånger under mitten av 1900-talet. Idag är det vanligare att man talar om att det finns två block, ett höger och ett vänster, i riksdagen. Det går då att få odds för riksdagsvalet på hur stor procent varje parti ska få av rösterna eller helt enkelt vilket block som ska vinna riksdagsvalet.

Odds för olika partier i riksdagsvalet

Eftersom det oftast rör sig om att ett block av flera olika partier får en majoritet så utses det största blocket som vinnare. Du kan då dels hitta odds för vilket block som ska vinna. Men även odds för vilka partier som ska ingå i ett block. Det är till exempel alltid höga odds för att ett block skulle innefatta både Socialdemokraterna och Moderaterna. Oddsen är däremot låga för att ett block skulle bestå av både Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Eller att Moderaterna och Kristdemokraterna skulle slå sig samman.

Som du ser finns det många olika sätt att ägna sig åt betting på riksdagsvalet. Kanske du ska lägga in ett bet inför nästa riksdagsval. Du behöver bara klicka på någon av de spelsajter vi rekommenderar så har du snart tillgång till alla Sveriges bästa politik odds.